Penafian

Semua entri dalam laman blog ini adalah luahan jiwa dan raga semata-mata, tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Entri di dalam blog ini tidak sesuai untuk bahan rujukan rasmi dan pihak kami tidak bertanggungjawab di atas apa-apa kejadian tembak-menembak, sepak terajang dan tendang-menendang di atas penggunaan bahan dalam laman blog ini. Harap maklum.
Pesaing ASTRO akan tiba tidak lama lagi?
Sepertinya, roh penulisan itu akan datang bila-bila masa saja, kerana seolah diseru, mahupun di panggil.. Semua itu tidak penting, kerana hari ini aku masih di sini, untuk menemani kalian.. Walau hanya 3 atau 4 tulisan setiap tahun. Tidak bermakna menyepi, hanya melihat keliling, apa mahu di paksikan dalam penulisan..

Sudah lama rasanya tidak dicoretkan tentang TV berbayar ini.. ASTRO!!Jika kalian kesemuanya perasan, satu gegaran sudah pun terbenam, Nilamas Corp Sdn Bhd akhirnya mengumumkan serta melancarkan pembekal TV berbayar terbaru, di panggil sebagai ABN (Asian Broadcast Network) yang akan memulakan siarannya suku kedua tahun 2012.

Arakian, stesen baru ini yang menggunakan sistem TV Kabel (Gentian Optik dan Kabel Koksial) akan menjadi pesaing terbaru kepada TV berbayar terbesar ketika ini, iaitu ASTRO. Maka ianya merupakan titik tolak kelegaan kepada mereka yang sudah jelak dengan permainan ASTRO, yang kini memonopoli siaran TV berbayar negara.

ABN yang kini dalam proses penyenaraian siarannya dan usaha untuk menyiapkan pusat penyiarannya di Puchong Gateway (sementara) dan apabila siap kelak, ianya akan menemui penonton dengan 500 saluran baru yang akan dapat menawan hati pelanggan dengan kos yang lebih murah. Dan yang pastinya, siaran tidak akan jua terganggu dengan cuaca hujan atau mendung kerana tidak langsung menggunakan peralatan satelit.

Untuk makluman, sehingga kini, tiada mana-mana syarikat pembekal TV berbayar dapat menembusi pasaran, MegaTV yang menamatkan siaran pada 2001 dan MiTV yang menamatkan siaran pada 2005. Kini, hanya TM iPTV yang masih bertahan dengan sambungan Internet Berkelajuan Tinggi tetapi harganya masih mahal dan tidak dapat menembusi pasaran pegangan ASTRO.

Semoga, dengan pelancaran ini, ASTRO akan berasa agak kecut ya kerana pesaingnya akan memulakan langkah drastik, membuka ABN Mediapolis dan ABN Academy yang seterusnya melumpuhkan pegangan ASTRO dalam dunia penyiaran negara.

Untuk makluman lanjut mengenai ABN, sila layari http://www.abnxcess.com/

p/s : Pengguna telahpun jelak dengan khidmat ASTRO yang membabi buta menaikkan harga, walaupun hujan, tiada siaran.. Sepertinya ASTRO dan pegawainya makan gaji buta..
edit post
Reaksi anda: 
0 Responses

Post a Comment

Makasih sebab comment ya....

  • Jerit-Jerit di Sini

    Adakah rupa baru ini lebih indah, ceria dan membuatkan mata anda terpanggil untuk meminta otak supaya mengawal anda untuk melawat laman blog ini lagi?

    Followers