Penafian

Semua entri dalam laman blog ini adalah luahan jiwa dan raga semata-mata, tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Entri di dalam blog ini tidak sesuai untuk bahan rujukan rasmi dan pihak kami tidak bertanggungjawab di atas apa-apa kejadian tembak-menembak, sepak terajang dan tendang-menendang di atas penggunaan bahan dalam laman blog ini. Harap maklum.
Istiadat Konvokesyen le 74, UiTM Perak
Shuh,... huh.... penat sudah meniup sesawang yang telah mencemburui blog yang cantik ini.. akhirnya disawangkannya hingga buruk rupanya.. Hari ini kerajinan telah menjelma kerajinan itu menghapdate blog ini buat kali ini.

Sepertinya tajuk entri buat kali ini.. aku akhirnya sudah bergraduasi.. setelah 3 tahun aku mengahadapi peperiksaan, penat jerih aku bergelumang dengan buku2.. kini aku bergelar graduan.

Tidak lupa juga... aku yang sering melemparkan kata-kata pedas kepada alma mater aku itu bukanlah untuk menjatuhkan tetapi untuk meningkatkan kualiti Universiti tempatan supaya lebih membuka mata terhadap isu2 terkini.. dan juga mengeluarkan diri dari selubung selimut empuk tapi sudah kusam warnanya....

Sedikit Komen aku mengenai Istiadat Konvokesyen ke 74 (UiTM Perak)

 • Proses pengambilan jubah dan pek konvo - Tiada panduan langsung apabila aku melangkah ke UiTM Perak.. mujur aku telah membaca terlebih dahulu panduan yang disiarkan di Internet bahawa pengambilan jubah di FSKM.. Bukan semua orang berpeluang untuk membaca panduan tersebut, maka panduan yang lengkap perlulah disiarkan apabila graduan tiba di pintu masuk UiTM.

 • Apabila Istiadat Bermula - Graduan dan hadirin terpaksa menunggu lama untuk menunggu perakaran utama masuk ke dalam dewan.. Hingga lebih 5 minit berdiri..Cadangan aku, kalau semuanya telah bersedia, barulah memulakan istiadat.. untuk kelancaran.

 • Pengumuman nama graduan - Macam manalah boleh silap.. graduan diploma tidak perlulah menyebut KELAS PERTAMA kerana tiada langsung kelas-kelas tersebut untuk graduan diploma. Kesilapan tersebut sepatutnya tidak berlaku langsung kerana raptai di fahamkan 4 kali sebelum Istiadat berlangsung atau alasannya : Pengacara Majlis tersebut tidak mempunyai kelayakan apa-apa mungkin.. sebab itu tidak tau. Kesilapan menyebut nama jangan cakaplah.. dari 10 nama.. mesti ada 1 yang salah sebut.

 • Paparan nama graduan - Nama graduan dipaparkan tidak selari dengan tuan punya diri sendiri.. Kadang-kadang terlalu cepat.. kadang-kadang, graduan sudah turun baru nama dipaparkan.

 • Penerbit dan Jurukamera MCP - Sepatutnya, penerbit MCP hanya memaparkan Istiadat sahaja di skrin bukan Juruacara.. Kerana juruacara Istiadat Konvokesyen perlulah lebih tersembunyi dari pandangan hadirin.. Tidak apalah.. kesilapan kecil saja, tidak perlu di perbesarkan.

 • Persembahan Selingan - Persembahan Ghazal adalah persembahan yang bagus untuk Istiadat yang bermakna ini tetapi dendangan lagu dangdut yang di ghazalkan tidak sesuai sama sekali kerana ini adalah ISTIADAT KONVOKESYEN... bukan PESTA MUDA MUDI..

Mungkin itu saja.. kalau ada lagi yang perlu diperbetulkan.. maka boleh di tambahkan di dalam ruangan komen nanti ya...

Di kesempatan ini, aku dengan bangganya mengucapkan TAHNIAH kepada kesemuanya yang telah bergraduasi..
edit post
Reaksi anda: 
3 Responses

 1. Shukri Sahut Says:

  motif masih mahu komenn... hahhaha.... congratz wan.... sorry for not coming....


 2. cx's Says:

  jom join bloglist UiTM di Hatiku .. ade hadiah tau .. kat sini . http://cxopportunities.blogspot.com/2011/07/segmen-cxs-bloglist-uitm-di-hatiku.html

  thanks warga OMAC! =)


Post a Comment

Makasih sebab comment ya....

 • Jerit-Jerit di Sini

  Adakah rupa baru ini lebih indah, ceria dan membuatkan mata anda terpanggil untuk meminta otak supaya mengawal anda untuk melawat laman blog ini lagi?

  Followers