Penafian

Semua entri dalam laman blog ini adalah luahan jiwa dan raga semata-mata, tiada kena mengena dengan hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Entri di dalam blog ini tidak sesuai untuk bahan rujukan rasmi dan pihak kami tidak bertanggungjawab di atas apa-apa kejadian tembak-menembak, sepak terajang dan tendang-menendang di atas penggunaan bahan dalam laman blog ini. Harap maklum.
Dek penangan 1 Litre of Tears
Salamz kepada semua Readers ya...

Dek penangan drama siri Jepun yang diterbitkan pada tahun 2005, air mata aku kering kerana tumpah di setiap episod yang menyedihkan. Seorang gadis yang cantik berumur 15 tahun yang mengidap penyakit yang tidak dapat diubati yang diberi nama "Spinocebellar ape ntah" yang dipaparkan dalam drama 11 episod "1 litre of tears".


Jangan la gelak sebab aku baru berkesempatan nak tengok cite ni. Walaupun Shahril dah bagitahu sem lepas, tapi baru la sempat tengok study week kali ni (Credit to Tojiq).

Kisah ni memang sedih la kalau nak dibandingkan dengan cite-cite lain. Setiap episod dapat membuatkan penonton sebak melihat adegan-adegan yang menyentuh hati. Kisah kecekalan seorang manusia biasa yang tidak pernah jemu untuk berusaha untuk hidup.

So... korang kene la tangok cite yang mengamit perasaan dan jiwa raga ini...
edit post
Reaksi anda: 
0 Responses

Post a Comment

Makasih sebab comment ya....

  • Jerit-Jerit di Sini

    Adakah rupa baru ini lebih indah, ceria dan membuatkan mata anda terpanggil untuk meminta otak supaya mengawal anda untuk melawat laman blog ini lagi?

    Followers